tisdag 31 augusti 2010

Virkligheten klar!

Nu kan man beställa Virkverket Annika Messings nya bok Välkommen till Virkligheten på internetbokhandlarna! Den ser väldigt fin och inspirerande ut och jag ska absolut köpa ett ex, troligen redan på lördag. Då är det release-kalas på Marias garn på StPaulsgatan i Stockholm, Annika själv kommer dit och signerar.

lördag 21 augusti 2010

Sydd väska

När symaskinen ändå var framme så passade jag på att sy den där väskan jag tänkt sy ända sen jag hittade en sån härlig second hand-gardin med blommor i rött och guld! Superbra att ha böcker i.

Docksäng




I grovsoprummet fann jag för några månader sen en gammal blomlåda som jag målade vit. Idag sydde jag en madrass, kudde med lila volang och täcke och så blev det en spjälsäng till den tatuerade dockbäbisen. Hon fick också en virkad filt i mini-mormorsrutor ifall hon skulle frysa...

Tapetserad hylla

Jag har länge tänkt prova att tapetsera en hylla i M:s rum, fick idén förra sommaren. I fredags blev det äntligen tillfälle. Det tog några timmar och var ganska pyssligt på vissa ställen men resultatet blev helt ok.

onsdag 18 augusti 2010

Duk med spindlar



Filetduken blev väldigt vacker. Tyvärr ser man inte det fina mittenpartiet när det står en kruka på, men ändå!
Det stod i mönstret att man skulle blocka noga med nålar i varje picot, men det hoppade jag över eftersom mina nålar inte räckte. Tyckte det gick lika bra att stryka den. Varför ska man egentligen blocka, nån som vet?

måndag 16 augusti 2010

Sockersöt duk



I våras provade jag att brodera en ros, men jag har inte vetat riktigt vad jag skulle göra med den. Så fyllde mamma år för några dagar sen och jag behövde en present så jag virkade en tunn spets runt omkring och det blev en väldigt söt liten duk!
Linnestuv från Åhléns. Man klipper runt broderiet och drar ut 7:e tråden, viker sen kanten intill denna, sen virkar man med liten virknål och tunt garn fasta maskor runt den vikta kanten och fortsätter med spetsvirkningen som vanligt.

söndag 15 augusti 2010

Filetvirkning

Det har varit lite dåligt med loppisfynd i sommar, men på Röda korset i Nyköping hittade jag en handarbetstidning för 2 kr: Anna burda Handarbeten nr 2 1984. Den innehåller en massa spännande mönster, bl a några fina dukar i filetvirkning med spindlar. Jag har ett tunt bomullsgarn och virknål Boye nr 6 (är väl ungefär 1,75 i vanligt storleksmått) och det blir finvirkning minsann!

lördag 14 augusti 2010

Fler rutor

Fina lagom mulna dagar på landet har vi haft! Jag har tapetserat för första gången, en vägg i det lilla köket hann jag och det blev faktiskt bra med tanke på att jag är en sån som sätter igång med saker utan att ha tålamod nog att ta reda på hur man ska göra enligt konstens alla regler...
Kvällarna tillbringas med levande ljus, sommarpratare och rut-virkning.

torsdag 5 augusti 2010

Gotska sandön





Ett paradis, denna ö av sand mitt i havet! Naturskyddsområde - endast ca 130 människor får vara på ön samtidigt vilket ger en känsla av att ha hela ön för sig själv. Kilometerlånga promenader i fin sand och stenar vackra, runda och lena, och havet så nära. Vi var där i två hela dagar och kom hem sent i går efter diverse strapatser pga vädret, känner mig ganska mör idag, men oövervinnerlig!