torsdag 30 april 2009

Kökshandduk


Visar ännu ett fynd från R's farmor. Den påminner mig om barndomens besök hos de gamla släktingarna i deras lilla sommarhus utanför Uppsala: saft och kaffebröd i hammocken och väldigt fina prydnadssaker överrallt.

onsdag 29 april 2009

tisdag 28 april 2009

Virkade glasunderlägg

Jag köpte den här boken för någon vecka sen: Virka! Enkelt att virka och lite att sticka av Frida Pontén. Har inte hunnit fördjupa mig jättemycket men jag har bläddrat lite och provat t ex mönstren på glasunderlägg (ovanstående bild). Jag använde vanligt bomullsgarn och virkade en extra ring.
Boken är fin och inspirerande och innehåller många lättvirkade och enkla projekt, tänkta att skapas av restgarner. Bra för nybörjare. Den finns säkert på biblioteket så det är bara att låna eller ställa sig på kö för den som är intresserad!

måndag 27 april 2009

Vitsippor


Vi fick med oss några vitsippor från landet.

Finns inget underbarare än när de står där i hundratal och blinkar i den nakna backen ackompanjerade av alla vårtokiga fåglar!

Pulsvärmare


Nu är de färdiga, men det tog sin tid. Jag återupptäckte hur tråkigt det är att sticka och skickar många beundrande tankar till alla som stickar stora saker. Bland annat då till mig själv, eftersom jag så sent som förra sommaren avslutade en stor sjal efter att ha hållit på i över ett år. På slutet tog varje varv ca 25 minuter. Jag kanske stickar ovanligt sakta? Vanlig rätstickning fram och tillbaka är i allafall bra att ha framför tv'n och i bilen eftersom man inte behöver använda huvudet alls.
Detta är resårstickning 2 r 2 a så långt man tycker är lagom, och sedan mormorsvirkning två varv (med två stickade m emellan) samt ett avslutande virkat vågmönster - 1 fm, 1 hst, 1 st, 2dst i samma m, 1 st, 1 hst, 1 fm osv. Garn: Alpaca Drops. Stickor 2,5, virknål 3.

söndag 19 april 2009

Dockan är klar!



Jag får härmed presentera Daisy, hon är bibliotekarie och är kanske lite väl trist - hon kunde väl i alla fall ha fått röda skor? Hon köper alla sina kläder på Gudrun Sjödén eller Myrorna, har ett förflutet som husockupant och glömmer ibland att kamma håret.
Omslagen till böckerna är utskrivna från Jim's dollhouse och hopklistrade med passande små pappersbuntar. Boken som ser gammal ut är målad med vattenfärg på sidorna.
För fler bilder om hur hon blev till se tidigare inlägg (dockmakeri).

lördag 18 april 2009

Litet virknålsfodral


För en eller två virknålar i handväskan blir kanske den här bra, sydd som ett kuddvar.

Virknålsfodral



Eftersom jag ofta har med mig virknålar till landet och virkar på buss och tåg etc, så ville jag ha en förvaring till dem. De har en förmåga att t ex sticka ut och gömma sig längst ner i väskor annars. Surfade lite och hittade inspiration till det här fodralet. Det blommiga tyget är Malena från IKEA (som förresten har SÅ många fina tyger nu!).

fredag 17 april 2009

Boktips

Brinck/Örtengren: "Helgstök - godis, pyssel, lekar, traditioner"

Jag hittade just denna bok här på biblioteket. Tips till alla möjliga helger: Valentin, nobel, påsk, valborg, Halloween etc. Allt från att bygga ett staffli och göra en Alla-hjärtans-dag-tårta till förslag på matsäck till Gökottan. Faktiskt riktigt inspirerande och rolig bok särskilt för barnfamiljer! Låna den genast på biblioteket!

tisdag 14 april 2009

Människohus


Hos Manotanten hittade jag en länk till Inspire me, now! och där fanns den här bilden på Life Size Dollhouse av Heather Benning. Här kan man läsa en artikel om detta hisnande projekt - en övergivet hus på kanadensisk landsbygd byggdes om till ett jättestort dockhus.

Tävling


En blus eller klänning lottar Rino ut på sin blogg. Hon syr så otroligt fina saker.

fredag 10 april 2009

Påskbakelser


Min äldsta dotter är en hejare på bakelser, uppenbarligen! Allt har hon gjort själv, från rulltårtan till marsipanfärgning och kycklingrullning. Riktigt smarriga blev de också.

Garn och choklad!



Igår kom det ett paket till mig! Choklad, virkgarner och en stor påse engelsk konfekt från Mrs Elving. Jag tror hon fick en vision av mig virkande engelsk konfekt med munnen full... och det kanske slår in! Eller också blir det nåt annat - vi får se. Stort tack i alla fall Anneli, jag blev jätteglad, och så fick jag nåt att stoppa i min fin-fula glastupp från Indiska.

torsdag 9 april 2009

Bloggtips


Titta in hos den här tjejen, stiernfall - virkningar, nyckelringar och annat pyssel. Själv gillade jag de här pulsvärmarna som jag nog kommer att härma på ett eller annat sätt...

fredag 3 april 2009

Fint tyg


Det här jättefina tyget kommer från R:s farmor och är ca 1,5 x 1,5 m. Vad ska man göra av det?