lördag 12 september 2009

Spindelsjal

Tänkte att jag skulle visa sjalen som jag håller på med sen några veckor. Jag köpte ett fint ullgarn från Estland för skatteåterbäringspengarna och bestämde mig för att virka en sån sjal som Virkaholic visat i sin blogg. Mönstret finns här och är jätteroligt att virka. Och så blir det väldigt fint.

Garnet är ett sk entrådsgarn och är strävt och ganska tunt på sina ställen. I affären sa hon att om det går av ska man spotta i handflatan och rulla ihop tråden igen i handen. Det tog flera timmar att nysta upp härvan och det kommer att räcka till mer än bara en sjal.

9 kommentarer:

 1. Vad fin den blir!! Funderar allvarligt på att göra mig en spindelsjal till, fast i Dolly eller nåt annat mohair-aktigt, det enda negativa är väl om man behöver repa upp ;) Den sjalen jag har är inte så vacker men väldigt skön!
  Lycka till med resten av sjalen!

  SvaraRadera
 2. Otroligt fin!!! Blir så sugen på att prova!

  SvaraRadera
 3. Väldigt fin sjal!!!

  SvaraRadera
 4. Såå himla fin den blir! Vackert garn med mjuk övergång till andra nyanser. Ska också prova det sjalmönstret senare i vinter :-)

  SvaraRadera
 5. Gud vad fin den här....så läckra färger det är på den!

  SvaraRadera
 6. Vilket snyggt mönster - blir sugen jag också!

  SvaraRadera
 7. Mycket vacker!! Ser svårt ut!!

  Tack för rara ord hos mig!!

  SvaraRadera
 8. Den ser jättefin och skön ut, hur går det med dotterns svarta klänning? Nyfiken på om storleken ordnade sig.

  SvaraRadera
 9. Tack!

  "Spindelsjalen" har jag gjort några av tidigare, och den är både snygg och kul att virka. Blir nog nån fler av den också sen...

  Mvh
  /Ewa

  SvaraRadera