lördag 1 augusti 2009

Virka med tygremsor

Jag kan verkligen rekommendera att virka med tygremsor, det blir ju så fint! Remsorna har jag köpt färdiga på loppis, en hel kasse för 5 kr, så det är bara att börja virka. Här har jag använt virknål nr 10.

6 kommentarer:

 1. JAg håller på med en matta, men jag hade inget mönster så det går sådär. Blev lite väl bubbligt...

  SvaraRadera
 2. Väldigt inspirerande! Är det tunna bomullstyger du använder?

  SvaraRadera
 3. Jag tror att de färdigklippta remsor jag fått tag på är tänkta till mattvävning. De är ca 1 cm breda och är lakansbomull, lite tunnare bomull kanske från blusar el liknande och flanell. Har tidigare virkat med jersey men då blir resultatet lite annorlunda. Det går ju så fort att virka så man kan prova lite och repa upp om det inte blir bra. Man undviker bubblor genom att öka jämt och lägga ut grejen på en plan yta hela tiden för att kolla om det håller sig platt.

  SvaraRadera
 4. Vad snyggt det blir! Jag har insett mina begränsningar och kommer nog troligtvis aldrig sticka eller virka något :) Men jag är totalt imponerad av dig som kan :)

  Vilket tyg var det du var intresserad av?

  SvaraRadera
 5. Hej Kajsa :)

  Hans och Greta-tyget och det ena skafferityget har jag köpt för något år sedan på Kitty Craft, http://www.kitty-craft.com/. Det finns såååå många vackra tyget på den sidan.

  SvaraRadera
 6. Kul att vi är flera som virkar mattor. Jag har gjort en ganska stor matta. KOlla gärna in den på min blogg. www.gosigagrann.blogspot.com

  SvaraRadera